Reciclatge de mòbils per protegir els ecosistemes africans

A Espanya funcionen actualment més de 55.000.000 línies de telèfons mòbils per a poc més de 46 milions d’habitants. A aquest número s’hi han d’afegir els mòbils més antics que moltes vegades no es reciclen i es llançen a les escombraries. I qui diu el que passa a Espanya, diu el que passa a molts altres països desenvolupats tecnològicament.

Al mateix temps, l’explotació del coltan, un valuós mineral que fa possible la tecnologia dels mòbils, ordinadors, consoles…, és al mig dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. La mineria il·legal per recollir aquest mineral fa treballar a nens en condicions de semiesclavisme i destrueix els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i els goril·les, animals en grau perill d’extinció degut a la caça furtiva i la deforestació.

Vols saber com podem ajudar a reduir la demanda de coltan, lluitar contra l’explotació infantil i reciclar i generar nous recursos per protegir aquests ecosistemes? Podem enviar mòbils en desús i contribuir a la campanya de mobilització de l’Institut Jane Goodall, i si ho fem molts de nosaltres, podrem marcar una gran diferència. Si vols començar a unir-te a aquesta campanya, deixa aquí els teus comentaris.

 

Ajudar els ximpanzés

Saps el que fa la primatóloga Jane Goodall per salvar ximpanzés? Saps que tots nosaltres podem col·laborar-hi i fins i tot apadrinar un ximpanzé?

Et convidem a visitar la pàgina de l’Institut Jane Goodall per a la recerca de la vida salvatge, la conservació i l’educació, i  a que ens enviïs les teves impressions, els teus suggeriments i les teves descobertes. [A més, si vols, pots contestar un petit qüestionari sobre Jane Goodall i enviar-nos a aquesta entrada les teves respostes.]