Reciclatge de mòbils per protegir els ecosistemes africans

A Espanya funcionen actualment més de 55.000.000 línies de telèfons mòbils per a poc més de 46 milions d’habitants. A aquest número s’hi han d’afegir els mòbils més antics que moltes vegades no es reciclen i es llançen a les escombraries. I qui diu el que passa a Espanya, diu el que passa a molts altres països desenvolupats tecnològicament.

Al mateix temps, l’explotació del coltan, un valuós mineral que fa possible la tecnologia dels mòbils, ordinadors, consoles…, és al mig dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. La mineria il·legal per recollir aquest mineral fa treballar a nens en condicions de semiesclavisme i destrueix els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i els goril·les, animals en grau perill d’extinció degut a la caça furtiva i la deforestació.

Vols saber com podem ajudar a reduir la demanda de coltan, lluitar contra l’explotació infantil i reciclar i generar nous recursos per protegir aquests ecosistemes? Podem enviar mòbils en desús i contribuir a la campanya de mobilització de l’Institut Jane Goodall, i si ho fem molts de nosaltres, podrem marcar una gran diferència. Si vols començar a unir-te a aquesta campanya, deixa aquí els teus comentaris.

 

4 pensaments a “Reciclatge de mòbils per protegir els ecosistemes africans

  1. He visitat la pàgina oficial de la Jane Goodall què és: http://www.janegoodall.es/es/, aquesta és la pàgina en espanyol. Hi ha un apartat que es diu “movilízate por la selva”, que és del que ara parlaré.
    Aquest projecte parla de que si es recull un nombre concret de mòbils i els envies a una adreça concreta, pots adoptar un ximpanzé. Si volem, podem donar mòbils al seminari de biologia i geologia. Si voleu tenir més informació entreu a: http://www.movilizateporlaselva.org/es/

  2. El oro azul es quizás poco conocido, aunque seguro que todos o casi todos disponemos de un poco de este valioso mineral.
    El coltán es un mineral no renovable, mezcla de columnita y tantalita. El problema que plantea es que el 80 % de este se encuentra en la República Democrática del Congo, por ello y para conseguirlo, en ese país, hay multitud de guerras, injusticias, maltratos, abusos hacia las mujeres, esclavitud…
    El coltán es muy utilizado en los teléfonos móviles, por eso es muy valorado y está sobreexplotado. A todos nos gusta tener un teléfono nuevo pero no pensamos en las consecuencias que esto conlleva. Cambiar de móvil es muy sencillo, y simplemente trasladándote de compañía consigues uno de forma gratuita, pero eso representa más coltán. Por eso pienso que deberíamos saber qué es lo que ocurre con ese mineral, recapacitar y mostrar la gravedad del problema a las compañías telefónicas, para que pongan fin o hagan disminuir este problema.
    En mi opinión, la idea del instituto Jane Goodall de reciclar móviles es muy buena, y entre todos deberíamos hacer que funcionase, poniendo un poco de nuestra parte y colaborando en llevar teléfonos móviles antiguos que ya no vayamos a utilizar. Además debemos recordar que también ayudamos así a salvar vidas y el hábitat de chimpancés que a causa de las desforestaciones para la extracción el coltán es destruido.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *