Àlbum d’Ètica

Som el grup de 4t C d’Educació Ètico cívica. Una de les activitats que hem dut a terme al llarg d’aquest trimestre ha estat presentar en imatges alguns dels conceptes desenvolupats a classe. La professora, Yolanda Moneo, ens va demanar que féssim fotos per il·lustrar alguna inquietud, sentiment o emoció,  i ara volem presentar-les a través del blog de l’institut.

La feina ens ha ajudat a veure el món amb uns altres ulls. A entendre que les paraules no estan tan buides com molt sovint ens sembla i que, quan es tracta del nostre entorn més immediat, la teoria més abstracta es torna sòlida i material. Certament en la nostra vida quotidiana l’ètica està més present del que ens pensàvem.

 L’únic requisit per fer aquest àlbum ha estat fer un bon ús de la llibertat i triar de manera assenyada què volíem dir amb les nostres fotografies. Sabíem que érem els responsables del resultat final i, per tant, els únics a qui demanar responsabilitats. Cadascú ha valorat la seva feina sent conseqüent amb els resultats obtinguts.

Gràcies per la vostra col·laboració.

 Grup de 4t C

Aquí teniu l’àlbum:

Libertad. Libertad para poder soñar donde quieras,

cuando quieras y lo que quieras.

                              Libertad. Cuando éramos pequeños, no teníamos

                              obligaciones y vivíamos sin responsabilidades.

                           La amistad. La libertad está enfocada a través de la amistad. La        amistad es técnicamente una relación afectiva entre dos o más personas. Pero la verdadera amistad se encuentra en los amigos de verdad, que son aquellos que te apoyan en los momentos fáciles y difíciles y te acompañan donde haga falta.

¿Amor o libertad? Cuando consideras que necesitas a una persona y no la puedes olvidar, no eres libre realmente, porque dependes de esa persona. Cuando pierdes a una persona por la cual tienes un sentimiento, tienes dos opciones: depender de ella o ser libre y depender de ti mismo.

[Hem vist les fotografies. Hem llegit els conceptes que han suggerit als seus autors. Ara esperem els vostres comentaris sobre aquestes imatges i sobre aquests conceptes. Gràcies a tothom.]