Àlbum d’Ètica

Som el grup de 4t C d’Educació Ètico cívica. Una de les activitats que hem dut a terme al llarg d’aquest trimestre ha estat presentar en imatges alguns dels conceptes desenvolupats a classe. La professora, Yolanda Moneo, ens va demanar que féssim fotos per il·lustrar alguna inquietud, sentiment o emoció,  i ara volem presentar-les a través del blog de l’institut.

La feina ens ha ajudat a veure el món amb uns altres ulls. A entendre que les paraules no estan tan buides com molt sovint ens sembla i que, quan es tracta del nostre entorn més immediat, la teoria més abstracta es torna sòlida i material. Certament en la nostra vida quotidiana l’ètica està més present del que ens pensàvem.

 L’únic requisit per fer aquest àlbum ha estat fer un bon ús de la llibertat i triar de manera assenyada què volíem dir amb les nostres fotografies. Sabíem que érem els responsables del resultat final i, per tant, els únics a qui demanar responsabilitats. Cadascú ha valorat la seva feina sent conseqüent amb els resultats obtinguts.

Gràcies per la vostra col·laboració.

 Grup de 4t C

Aquí teniu l’àlbum:

Libertad. Libertad para poder soñar donde quieras,

cuando quieras y lo que quieras.

                              Libertad. Cuando éramos pequeños, no teníamos

                              obligaciones y vivíamos sin responsabilidades.

                           La amistad. La libertad está enfocada a través de la amistad. La        amistad es técnicamente una relación afectiva entre dos o más personas. Pero la verdadera amistad se encuentra en los amigos de verdad, que son aquellos que te apoyan en los momentos fáciles y difíciles y te acompañan donde haga falta.

¿Amor o libertad? Cuando consideras que necesitas a una persona y no la puedes olvidar, no eres libre realmente, porque dependes de esa persona. Cuando pierdes a una persona por la cual tienes un sentimiento, tienes dos opciones: depender de ella o ser libre y depender de ti mismo.

[Hem vist les fotografies. Hem llegit els conceptes que han suggerit als seus autors. Ara esperem els vostres comentaris sobre aquestes imatges i sobre aquests conceptes. Gràcies a tothom.]

8 pensaments a “Àlbum d’Ètica

 1. Són unes fotos molt boniques, i les frases que heu posat ens fan pensar (les noies surten molt bé).

 2. Les fotos estan molt bé i les frases et fan reflexionar, algunes més que les altres. Però totes estan molt bé.

 3. Les fotos són molt boniques i les frases que hi ha et fan pensar. Estan molt bé combinades les fotos amb les frases.

 4. Les fotografies estan molt bé i les frases et fan reflexionar. Estan molt bé organitzades les frases amb les fotos.

 5. Les fotografies penso que estan molt bé escollides, i las frases et fan reflexionar. La que més m’agrada és la que diu: “Es de héroes sonreír… cuando el corazón quiere llorar.”

 6. Veig que la majoria d’ideals que heu il·lustrat amb imatges són de tipus individual: llibertat, amor, amistat… Però hi ha els ideals més amplis, de tipus col·lectiu: fraternitat, justícia…
  Penseu, a més a més, que uns i altres ideals (individuals i col·lectius) sovint es barregen. La llibertat per anar on tu vulguis, per exemple, passa perquè no hi hagi fronteres, ni lleis d’estrangeria, i això és una responsabilitat de la col·lectivitat, del país; és una responsabilitat política, un ideal polític: democràcia i llibertat vertaderes.
  L’amor mateix no escapa a la política, a la responsabilitat col·lectiva. Per exemple: fins no fa gaire, a Espanya, la fornicació estava prohibida; l’adulteri podia ser castigat amb presó; l’homosexualitat era perseguida per la llei… Recordeu que en alguns països encara s’hi lapiden les dones “culpables” d’aquest “crim”!

 7. Cuando nos mandaron hacer este comentario, me acordé de que 4º de ESO, en nuestro grupo, se hicieron unos trabajos para la clase de Ética en los que, mediante fotos, teníamos que representar un tema, como el amor, la libertad… Prácticamente casi todos escogimos el tema de la libertad, porque es un tema que siempre ha supuesto conflicto, sobre todo cuando la libertad supone hacer lo que uno quiere.
  Siempre está el caso de personas que no tienen la libertad de poder hacer lo que querrían porque hay otras personas que se lo impiden. Para mí, es uno de los trabajos que más me ha gustado hacer, porque teníamos que pensar sobre una serie de ideas a las que, a lo mejor, antes de hacer el trabajo no les habíamos dado tanta importancia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *