Ara que hi penso…

Aquesta entrada del Blog del Puig, la primera, podria dir-se també Sota el cel del Puig, amb el mateix títol que la nostra revista, doncs aquest blog vol ser un altre mitjà d’expressió i comunicació entre totes les persones vinculades a l’Institut Puig Castellar per raons acadèmiques, professionals o afectives, com ho és la revista, com ho és la nostra pàgina web. En tot cas, volem donar cabuda aquí a tots els comentaris genèrics (pensaments, articles, crítiques, cròniques, records, impressions, dedicatòries, salutacions, etc.,) que no tinguin entrada pròpia al nostre blog i que els usuaris creguin convenient enviar-nos.

Animem a l’alumnat, al professorat, als amics del Puig i a les famílies de l’alumnat  a col·laborar-hi des d’ara i donem, al mateix temps, la nostra més cordial benvinguda a totes les persones de bona voluntat que vulguin visitar-nos i acompanyar-nos en aquest espai de trobada i d’intercanvi amb les seves paraules, opinions i suggeriments.

12 pensaments a “Ara que hi penso…

 1. Hola, amics.
  El passat 12 de setembre de 2011, dilluns, va començar el curs 2011-2012. Una setmana després, el 19 de setembre, inaugurem aquest blog. Esperem que sigui un punt de referència per a tota la gent del Puig. Gràcies per la vostra col·laboració.

 2. Aquest bloc és el nostre bloc, alumnes, professors i amics del Puig Castellar.
  Animem-nos a donar-li vida, a fer que sigui una caixa de ressonància de les nostres inquietuds i interessos, per compartir-los, contrastar-los i enriquir-los.

  Una eina més per fer nostra la xarxa: per pescar-hi i no ser pescats; per opinar-hi i pensar, i que no opinin o pensin per nosaltres. Bon viatge al blog.

 3. Els cotxes haurien d’utilitzar energia elèctrica?

  Des de ja fa uns 100 anys, existeix la gasolina, el combustible que fa moure els cotxes. Abans la gasolina valia molt menys que ara, ja que n’hi havia més i ara s’està esgotant; en cremar la gasolina perquè el cotxe es pugui traslladar, produeix un gas molt contaminant, el C02, un dels causants de l’efecte hivernacle, ja que fa malbé la capa d’ozó. No només contaminen el cotxes, les centrals tèrmiques, qualsevol fàbrica que expulsi fum… també hi influeixen molt. El pitjor és que la gasolina té altres alternatives com l’etanol , el hidrogen, la biogasolina, el gas natural… I una que hi ha a l’alcanç de tothom, l’electricitat. És una alternativa bastant bona, el dolent per a la majoria de persones és el preu, i que hauríem de tenir el cotxe endollat al corrent durant molt de temps. El millor de tot seria que no utilitzéssim cotxes però avui en dia és imprescindible, per a molta gent, en tenir un.

 4. L’avortament
  Cada any, milions d’adolescents són mares, perquè les han violat o perquè han tingut relacions sexuals amb algun noi; tot per culpa d’una llei que no deixa avortar a les embarassades de més de tres mesos.
  És, sense dubte, una llei absurda: ¿per què una adolescent no pot avortar si porta més de tres mesos embarassada i ha canviat d’idea sobre portar un nen al món?
  Els que defensen aquesta llei diuen que el fetus o embrió ja és considerat ésser viu a partir dels tres mesos, llavors perquè quan neix un nen mort el compten com part morta de la mare? S’hauria de dir que ha mort un nen, no una part de la mare.
  Esperem que aquest any aboleixin aquesta llei perquè qualsevol adolescent pugui avortar quan vulgui.

 5. Les pells
  Les persones riques sempre han portat roba feta amb pell d’animal: bosses de pell de cocodril, abrics de pell de bisó, bufandes amb pelatge de guineu…
  Em sembla una barbaritat matar aquests animals només per les seves pells, i més ara que se’n poden fer d’artificials.
  Tampoc estic a favor de matar els elefants només per agafar-los el marfil com les pells, és una moda que per molt que agradi no val la pena.

 6. Cotxes elèctrics i coxtes amb gasolina
  Cada any la tecnologia avança i ara estan inventant els cotxes elèctrics.
  És sens dubte, un invent per a tot el món ja que no contamina i no perjudica el medi ambient.
  L’inconvenient és que encara no hi ha gaires cotxes elèctrics, llavors vol dir que encara són molt cars i molta gent és obligada a utilitzar encara els cotxes de gasolina, que són els que contaminen més el medi ambient a causa del CO2.
  Esperem que els cotxes elèctrics es possin a la venta al més aviat possible i així puguem viure tots millor.

 7. La llei antitabac
  Un dels temes d’actualitat és la llei antitabac, i cadascú té una opinó diferent sobre el tema.
  La llei antitabac és una llei que està molt bé per diversos motius: tothom té dret a no fumar i a fer el que vulgui, cosa que quan aquesta llei no existia, no es podia fer, com per exemple en els bars: encara que no volguessis fumar, estava ple de fumadors i de fum del tabac. Un altre motiu és que ara els no fumadors tenen millor salut, ja que ara no són fumadors passius perquè ja no es pot fumar als bars ni als locals.
  Hi ha molta gent que hi està en contra, com els propietaris dels locals, que diuen que amb aquesta llei han perdut molta clientela, però se’ls hauria de dir que poden dividir el seu local en dues parts: la de fumadors i la de no fumadors.
  La llei antitabac hauria de perdurar durant molt de temps, ja que els no fumadors poden gaudir d’una millor salut i d’un espai sense fums.

 8. EL TABAC ALS BARS
  Des de l’existència del tabac, a tot arreu s’ha pogut fumar, i els fumadors passius han hagut de suportar el fum.
  Aquesta Llei aprovada en el 2009 és intel·ligent perquè cada vegada hi ha menys fumadors i els fumadors passius, com infants, dones embarassades, avis, àvies, etc., no han de suportar el fum, que porta molts elements tòxics i que pot tapar els pulmons i arribar a ser mortal.
  Espero que aquesta Llei no es tregui ja que té molts beneficis per a tothom.

 9. La poligàmia

  La poligàmia és quan un ésser humà té matrimoni amb més d’una persona. Normalment la poligàmia és habitual a països d’Àfrica, i amb menys freqüència, a Àsia. Sol ser una pràctica permesa a algunes religions, i quasi sempre són els homes qui tenen més d’una muller.
  La poligàmia és una tradició molt masclista (encara que en algunes cultures és feminista), i típica de cultures molt poc evolucionades i que s’han quedat mentalment al Paleolític. És molt trist que aquest tipus de gent pensi encara, al segle XXI, que hi ha éssers humans (sobretot dones), que són inferiors per la diversitat del sexe i, per tant, que tinguin ben pocs drets i no siguin tractats com a veritables humans perquè, en realitat, són esclaus d’una mateixa persona.
  Espero que aquest tipus de cultura desaparegui amb el temps, perquè si no seria una clara mostra que la ment humana no ha evolucionat, encara que haguem creat les persones una màquina del temps, perquè la veritable mostra d’evolució és que tothom sigui respectat com a humans que som.

 10. El passat 19 de gener, al nostre magnífic saló d’actes, vam tenir l’oportunitat d’assistir a una obra tetral anomenada Antaviana. Al meu parer, va estar ben interpretada, però, tot i així, no em va convènçer, no em va semblar un conjunt d’històries adequat a nois i noies de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, hauria d’haver sigut amb més realisme.

 11. Avui és el 7-2-12, dia en que es compleix en segon centenari del naixement de Charles Dickens. Ho he sabut en veure el logo de Google. Per això, he pensat que es podria obrir una secció al blog del Puig, sobre opinions i valoracions de la vida i de les obres del novel·lista britànic Charles Dickens.

  • Gràcies, David, per recordar-nos que avui fa 200 anys que va néixer Charles Dickens a Portsmout, Anglaterra, i gràcies també per la teva proposta (és molt bona idea!): obrirem una entrada al blog per recollir comentaris sobre l’autor de Cançó de Nadal (A Christmas Carol).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *